Dekameroid

„Dekameroid“ je fiks-ideja na kojoj povremene radim već duže vreme. Moglo bi se reći da mi je to nešto kao hobi. Iz jednog oblika, uz pomoć dva para kopči, može se napraviti neograničen broj kombinacija. Minimalno su potrebna tri (kao što je prikazano na snimku), a teoretski ne postoji gornja granica. Jedino ograničenje u kombinatorici oblika i materijala (karton u boji, štampani karton, juvidur, polivinil, itd…) – je mašta.

Pre mesec-dva napravio sam probnu seriju (nekoliko stotina modula od raznih materijala), i sada bi trebalo da napravim što više različitih modela, i naravno da ih fotografišem – pre nego što odlučim šta ću dalje. Naravno – nikada nemam dovoljno vremena, ali palo mi je na pamet da bih mogao da se „izvadim“ uz VAŠU POMOĆ!

Znači: ako vam teba dekorativna sobna (ili stona) lampa, ili samo želite da testirate svoju kreativnost – javite mi se da vam pošaljem desetak modula (boja i materijal po vašem izboru). Jedino što treba da mi obećate je da će te mi poslati fotografije vaših „kreacija“ (sa dozvolom da ih publikujem). Možda organizujemo i neki konkurs?

Kako vam se dopada ideja? Očekujem vaše predloge i savete oko dalje promocije…

Više informacija i fotografija na: http://www.deto.rs/r_lampe.html

(nadam se da će uskoro i neka vaša fotografija biti tamo)
.

Save

Save

3 Responses

  1. Miodrag Ristic

    Stvarno nisam napisao (ima na linkovim stranama) da je reč o tzv štedljivim tj. "hladnim" sijalicama. Izvinjavam se.

    Inače napravio sam (naravno slučajno)i jedan "kreš-test" – ni kada se razbija sijalica ništa se (opasno) ne desi… Doduše, nebih ih baš preporučio za kupatilo, mada bi verovatno bile dekoratvne…

  2. Retka Zverka

    Miodrage, this is awesome. 🙂 Se može nabaviti? Šta košta po komadu i zavisi li od materijala od koga je "deo" zgotovljen? Ja sam oduševljena idejom. 🙂 Kako da si napravim onaj deo što u od lične ideje u napravljenu lampu ide? Hoću reći, onaj strujni kabl što vodi do utičnice, da ista i svetli u mraku u nekom budžaku. :-))

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *