Ko je oklevetao bumbare?

Miodrag Ristić

M.R.

You may also like...

11 Responses

 1. Milja Lukic. Tu i tamo kaže:

  Šta se pravdaš? Bumbar bio-ne bio, to si što si.
  Znaš onu narodnu: Zovi me i lonče, samo nemoj da me razbiješ?
  Po meni, ti si bloger. Tako te doživljavam. Tvoje druge, vannastavne aktivnosti, uopšte mi nisu poznate. I nisam radoznala da saznam koje su.

 2. Miodrag Ristic kaže:

  @Milja Lukić – Bloger? Ima čovek raznih identiteta, za skoro svaku priliku ili kombinaciju sagovornika/situacije. Ali taj (blogerski) identitet mi je nekako najsumnjiviji… A opet, ono od čega najteže možeš pobeći je ono čime se baviš. Pravi smisao one latinske izreke (da odelo čini čoveka) i jeste u tome da je čovek zapravo ono čime se bavi… Zar je stvarno zvučalo kao da se pravdam?

 3. Milja Lukic. Tu i tamo kaže:

  Jeste, kao da kažeš: "Pa, dobro, 'bumbar' sam, ali nije ni on toliko loš."
  Možda je tebi blog poslednja rupa na svirali, ali ja te samo preko njega znam. Kad bi me neko pitao da li poznajem Miodraga Ristića, prva asocijacija bila bi mi – Detozin.
  Logično.

 4. Pedya kaže:

  Ma, bumbar je simpa živuljka. 🙂 Prevideo si samo da je "obučen" u odelo na pruge – mene to ne asocira ni na šta, ali… 😉

 5. Miodrag Ristic kaže:

  @Milja Lukic & Pedya – eto, baš NIKO ne voli bumbare… A baš sam se potrudio da sve "upakujem" u pošalice i zafrkanciju – ali džabe! Iskreno, već mi je pomalo pukao film… Mislim – ne traži niko nekakvu specijalnu zahvalnost što godinama puniš budžet i ispunjavaš tudja predizborna obećanja o rastu zaposlenosti, i slično… Ali ako te godinama kinje, simnjiče, potkazuju, pljuju po medijima, ako si kolateralna šteta svakog primitivnog populizma… I onda te još sa ekrana gleda neka lažovčina u oči, i priča ti kako će se "oni pobrinuti" za bolji privredni ambijent…

  Sve ti dodje nekako bljutavo…
  .

 6. Miodrag Ristic kaže:

  @ Retka Zverka – ovo kao neka psihoanaliza: "pričajte mi čega se sećate iz najranijeg detinstva…"

 7. Kajzer Soze kaže:

  Pa,ono, jes`.
  Jedino što nisam nikada čuo da kažu za bumbare da su lenji.
  A ako me sećanje ne vara,mislim da sam jednom čitao u Zabavniku kako oni oprašuju sve ono što pčele neće, jer im, jel` te, ne miriše i ne izgleda privlačno.

 8. Cyber Bosanka kaže:

  Zanimljivo poređnje skroz. Ali me zabrinulo i ovo Pedyino 🙂

 9. Verkić kaže:

  Ne brini mnogo je nas kojima je on baš simpa, mislim bumbar 🙂

 10. Marjan Paradoksija kaže:

  Lepo zapažanje! Sliku o bumbarima stvorili smo zbog sveprisutnosti pčela! Da je njih manje, možda bismo uvideli i da su bumbari vredni. Pčele imaju bolji marketing i PR, a bumbari su oni mirni, povučeni radnici. Još su buckasti, pa se ne uklapaju u imidž.

 11. Miodrag Ristic kaže:

  @Kajzer Soze, Cyber Bosanka, Verkić, Marjan Paradoksija – Evo dva dana ne stigoh da promomentarišem komentare. "Zujao" sam nešto unaoko… (sezona godišnjih odmora – pa radim za trojicu)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *