Marketing i princes-krofne

Miodrag Ristić

M.R.

You may also like...

12 Responses

  1. Njanja kaže:

    Hmmm,… 🙂 ne radi se o na koliko raznih nacina se prave princess krofne,.. nego koja krofna opstaje kao babin recept. Tradicija i dugovecnost marke…
    A sto se tice 3 stepa… niko nije automatski bio brend/marka kad je izasao na trziste..
    Ako se tako razmislja… firmu sahranis za 6 meseci.

    Zato, neki bolje da ostanu kući da prave princess krofne,.. a Baba će da vlada trzistem… jer Baba zna znanje… Jer od Babe se uči!

    Nije svaka ideja opstala na tržištu kao Marka… A genijalnost se uzima kod nas u usta izgleda kao krofna!

    Izgleda kad prodje tvoja Baba sa krofnama,..ne ostane nista.

    I nista se ne gleda na glavačke. 🙂

    A što se tiče Bankara… to ti nije garancija da ti je ideja idealna… nego da ćeš da odplaćuješ do kraja života ako si se pogrešno definisao i orjentisao na tržištu.

  2. Miodrag Ristic kaže:

    Meni se uvek dopadala jedna lucidna kritika evolucione teorije:

    Teorija evolucije daja vrlo dobre odgovore na pitanja tipa "kako su se razvile plovne kožice kod patki"… Jedino što ne daje baš nikakav odgovor na pitanje "Šta će nam uopšte patke"!

    p.s. Kako si ti naučila da praviš krofne? Nisi valjda iz knjige?

  3. Pedya kaže:

    U ta tri koraka eventualno možeš da napraviš proizvod, brend nikako.

    A patke su evoluirale iz gmizavaca u 'tice, jer su kao takve mnogo ukusnije. 😉

  4. Njanja kaže:

    Nemoj tako o Patkama!
    Yummy!
    Pačija Dzigerica sa smokvama 😉
    Delikatesa!

    A Krofne priznajem, neznam da pravim!
    Ali znam da ih prodam! :))

  5. Anonymous kaže:

    Ne znam se pise odvojeno

  6. emchi:) kaže:

    Ako ja dobro razumem "tri koraka" su samo karikatura raznih "recepata" (može i u 33 koraka) kojima je jedina zajednička osobina da ne funkcionišu! Nemam ni ja ništa protiv teorije – ali "kuvanje" se uči pored šporeta.

    I tačka.

  7. Miodrag Ristic kaže:

    @njanja – izgleda da ti polemišeš sa nekim drugim. Ja upravo tvrdim da to TAKO NE IDE! I slažem se sa tobom da ne moraš da znaš da napraviš krofne da bi znala da ih prodaš, ali veruj mi – neće ti NIŠTA ŠKODITI da naučiš.

    @pedya – evoluciju su dakle naručili gurmani. Tushe! Tekst ti je super, ali znaš mene: uvek tražim dlaku u (pačijem) jajetu. Za trenutak mi je palo na pamet kako sve ovo što (verujem svi zajedno) pokušavamo izgleda nekome ko nije "omirisao barut". A onda sam se setio sebe iz vremena kada sam se spremao da se upustim u ovu avanturu. Mislim da imamo odgovornost da ljudima kažemo da je u redu grešiti, i da je "nekritičnost" sastavni deo svakog uspeha.

    (i za patke se izvinjavam, stvarno nemaju nikave veze sa ovom pričom)

  8. Miodrag Ristic kaže:

    Slučajna koincidencija: ako nekome treba jako "akademsko-teorijski-utemeljeno" objašnjenje ovoga o čemu sam (preko krofni) pričao:

    http://trzisnoresenje.blogspot.com/2007/09/konkurs-za-esej-o-hayeku.html

  9. Deda kaže:

    Slozio bih se sa ovim zadnjim, i ja sam za delovanje.
    ALi kad kopiram babine recepte, vise volim da sednem na gotova, a ono sto sam radim , to je ta nit koja mi krivi vijugu… 😛

    Lep tekst, vrlo poucan. Pedy je odavno ucitelj, a vidim sada da ima i drugih ucionica sto mi je jako drago.
    Pozzz od Deke 😛 😀

  10. Kajzer Soze kaže:

    Moderna bajka, koja se za svakog hiljaditog dovoljno upornog čoveka, rođenog pod naklonošću zvezda, završi srećnim krajem. Super paralela sa princes krofnama, s tim što postoje, baš kao i supa u kesici, instant princes krofne – skoro gotove i kažu da su jako ukusne, još malo pa ko babine.

  11. Miodrag Ristic kaže:

    @deda – i ja sam vrlo talentovan za kuvanje, ali sam i toliko studiozan da se još nisam odmakao od roštilja i pomfrita…

    @Kajze Sose – E to ti ne verujem! Ali si me podsetio na detalj iz jedne stare sf-priče: neko je analizirao zašto ljudi ne vole gotova jela (iz konzerve) i došao do zaključka da je to zato što su uvek ista pa posle nekog vremena dosade. Rešenje je bilo u tome da (podražavajući babinu kuhinju) u svaku "šaržu" dodaju malo više ili manje soli, ovog ili onog začina itd… Ne sećam se kraja, samo znam da ljudi i dalje nisu baš ludi za gotovim jelima. Ili prehrambeni tehnolozi ne čitaju sf literaturu, ili je ta ideja u sukobu sa HACAP i ISO-9000 ?

  12. Kajzer Soze kaže:

    Pa nisam rekao da su ko babine, nego – još malo pa ko babine. Uvek će im to malo faliti da budu babine 🙂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *