Moralna vertikala

Miodrag Ristić

M.R.

You may also like...

26 Responses

 1. milja lukić kaže:

  Uh… 🙁
  Odlično si prikazao beznađe… i ono što čeka verovatno i krug dvojke.

  • milja lukić kaže:

   I da dodam: katastrofalna objava na fejsu nekoga za kog sam mislila da ima mnogo više pameti i dostojanstva.
   I još upotrebljava izraz „pičke“ za one koji se trude da urade nešto. Koliko znam, pička je kukavica koja se predaje i ulizuje jačem. Ili se svet stvarno okrenuo naglavačke, pa je crno postalo belo?

 2. Nemam živaca (ni vremena) da se raspravljam sa klincima koji misle da su jaaako pametni i odvažni kad kažu da „treba da priznamo poraz, i idemo dalje…“ Ionako nikada neće shvatiti poentu.

  Dok se ne probude jednog jutra u sobi sa ćebetom na prozoru…

  A krug dvojke? U poslednjih dvadeset godina postao je moralno dno koje zaslužuje da mu se ovaj moj mali horor jednom obistini.

 3. Istok kaže:

  Mogli bi da odete na Severno Kosovo, a potom malo do albanskog dela, pa da vidim šta biste onda pričali. Ali ne u prolazu, već da źivite jedno mesec dana dole, i bilo bi vam sve jasno.

 4. Jasno šta? Da su sami krivi? Da to što im rade nije za ljude? Da nije kao što prikazuju mediji? Da je gore? Da je bolje?

  Šta to treba da shvatimo Istoče – da bi nam bilo važnije da li ćemo moći da naručimo iPad preko eBay-a, od toga da li nam se preci prevrću u grobu, dok nam se „smeši“ sudbina koju sam opisao?

 5. Istok kaže:

  ne bih baš javno o tome, poslaću ti privatnu poruku, ali ukratko sve je ovo scenario pred izbore…

 6. DiplomiraniDuduk kaže:

  Usudiću se da dodam nekoliko reči poslednjoj rečenici: „kloparala je čuvena „dvojka“ obojena zeleno – dominantnom bojom u celoj državi!

  • Hvala na poseti – čast mi je da ugostim najstarijeg blogera. Ujedno da pohvalim vaše „cigle“. Pokušao sam da ostavim komentar, ali vam je ta platforma na kojoj ste vrlo teška za upotrebu…

   A što se dominantnih boja tiče (to mi je specijalnost) – stvar je u kontrastu i odnosu masa. Ako je jedna boja fokusirana, jasno omedjena i ČISTA – uvek dominira u odnosu na disperzovane, nelogične, ili amorfne celine. Tako je i sa idejama, religijama, vrednosnim sistemima.

   Jasnoća uvek nadvlada konfuziju. Etika i estetika se tu ništa ne razlikuju.

 7. DiplomiraniDuduk kaže:

  Hvala na gostoprimstvu! Moram da kažem „cigle“ nisu moje – samo sam prepisao cirkularno pismo koje sam dobio. Voleo bih da su moja tvorevina.

  • Naseo sam na izvrsnu preporuku koju sam pročitao na @zubarica blogu, pa sam imao utisak da je to priča iz ličnog iskustva… Sad su vrlo popularne takve „team-bilding“ metode, pa niije isključeno da neko uskoro stvarno proba tako nešto.

 8. veljko kaže:

  Mene neretko, iznerviraju vesti/kometari, koji predviđaju rešenje za KiM (i Srbiju), i to često primećujem, od ljudi, koji nikada u životu nisu bili na KiM ! Trpim. Drugačije je kada živiš ovde. Dijametralno suprotno od npr. tvitovanja sa Dorćola.

 9. Bimbo kaže:

  Još ovo i nije tako glupo, kad se uzme u obzir šta je sve taj Istok pisao na internetu. A i te rasprave oko Kosova su bez veze, ima drugih načina da se gubi vrijeme. A Srbija će u EU onda kad Istok napiše nešto bar malo duhovito :).

 1. 30. septembra 2011.

  Moralna vertikala http://t.co/wxSk9OeQ via @detozin

 2. 30. septembra 2011.

  RT @nemanjqua: +1 zao mi je sto sam morao da obrisem koji #RESPECT RT @VelikiMo: #RESPECT za @detozin http://t.co/hGBpMW5o #Kosovo

 3. 30. septembra 2011.

  Moralna vertikala http://t.co/Q61RWKWN (post sa crnom slikom)

 4. 30. septembra 2011.

  #RESPECT #RESPECT #RESPECT #RESPECT #RESPECT #RESPECT #RESPECT #RESPECT #RESPECT #RESPECT #RESPECT #RESPECT za @detozin http://t.co/EZjSIuCp

 5. 30. septembra 2011.

  +1 zao mi je sto sam morao da obrisem koji #RESPECT RT @VelikiMo: #RESPECT #RESPECT #RESPECT #RESPECT za @detozin http://t.co/cOOgq5dN

 6. 30. septembra 2011.

  +1 RT @VelikiMo #RESPECT #RESPECT #RESPECT #RESPECT #RESPECT #RESPECT #RESPECT #RESPECT #RESPECT za @detozin http://t.co/XasKxLEA

 7. 30. septembra 2011.

  +1 RT @VelikiMo #RESPECT #RESPECT #RESPECT #RESPECT #RESPECT #RESPECT #RESPECT #RESPECT #RESPECT za @detozin http://t.co/XasKxLEA

 8. 1. oktobra 2011.

  RT @detozin: Moralna vertikala http://t.co/zfhuoXvq

 9. 1. juna 2012.

  Jeдно подсећање за све који сматрају #Kosovo изгубљеним – Moralna vertikala http://t.co/8BmrIvjB via @detozin

 10. 1. juna 2012.

  Jeдно подсећање за све који сматрају #Kosovo изгубљеним – Moralna vertikala http://t.co/8BmrIvjB via @detozin

 11. 1. juna 2012.

  Jeдно подсећање за све који сматрају #Kosovo изгубљеним – Moralna vertikala http://t.co/8BmrIvjB via @detozin

 12. 1. juna 2012.

  RT @SrbMilan : Jeдно подсећање за све који сматрају #Kosovo изгубљеним – Moralna vertikala http://t.co/LjaOT0do via @detozin

 13. 1. juna 2012.

  Jeдно подсећање за све који сматрају #Kosovo изгубљеним – Moralna vertikala http://t.co/8BmrIvjB via @detozin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *