Novi član porodice…

posted in: humanitarne akcije | 11
Stigao nam je novi član porodice. Jednostavno se pojavio juče na vratima i rekao – Av! Bolje reći vratio se – niodkuda, pošto su se klinci igrali sa tom malom skitnicom još u februaru, a onda kao da je u zemlju propao. Ali sad je tu. Potrošili smo celo pre podne da mu napravimo kućicu, a sutra ga vodimo kod veterinara. Mama se još malo mršti, ali sredićemo i to… Samo još da mu smislimo ime. 
Imate li vi neku ideju?
.

11 Responses

 1. Džiadžojka

  Jao divno! Baš je sladak! Je l' dečak ili devojčica?

 2. Milko

  De Miodraže ne petljaj ni sebe ni nas u posao klinaca da izaberu ime 😉

 3. Miodrag Ristic

  Sin ga zove "Kokica", a ćerka menja ime svakih 5 minuta, i što je najgore – ne mogu da se dogovore… Pošto su MOJA deca – logično je da su uvek otvorena za predloge, a istovremeno i vrlo svojeglava… Najbolje u svemu je što su ostavili njemu (džukcu) da on sam odluči. Svako novo ime testiraju tako što ga zovu tim imenom, a onda većaju da li se (ili nije) odazvao. Eto, to ja zovem demokratija! (Ili možda anarhija?)

 4. Milja Lukic. Tu i tamo

  Kokica mi se baš dopada, ali će postati vremenom Koki, to sigurno znaš.
  Obožavam pse, imam i ja jednog, zove se Cezar (predlog veterinara s kojim su se deca složila), ali se odaziva na Ceki, Bebaćko i Zizijevac Krizijevac. Toliko o imenu.

 5. Kajzer Soze

  Ahahaha, sjajno, vraćanje u detinjstvo!
  Preslatkih li muka! Pomiri se s tim da će ga na kraju zvati kako hoće,pa sve i da se ne odluče za jedno ime,a što bi i moralo da ima samo jedno ime??

 6. Miodrag Ristic

  @Kajzer Soze – potpuno se slažem, to uostalom i nije nekakav OZBILJAN pas (po kinološkim kriterijumima) – to je naš novi ortak!

 7. amarilis.online

  Sladak je, a to što nije ozbiljan po kinološkim kriterijumima, verovatno znači da je mnogo pametniji i šarmantniji. U mojoj porodici je istorijski gledano bilo više pasa. I nikad onaj ko je doveo (nabavio)kuče nije bio i osoba koja je na kraju bila najviše vezana za psa. Tako da ko zna možda to ispadne i ortak tvoje supruge ili tvoj.

 8. Miodrag Ristic

  Svestan sam ja svih rizika. Ali šta je – tu je! A što se inteligencije tiče mislim da će mu ista brzo doći glave (ko što uvek biva). Što kaže moj komšija: "Što ti je pametan ovaj pas, jede kod tebe u dvorištu, a kaki kod mene…" I siroti Kokica ode (bar privremeno) na lanac (a ja da nabavljam novu žicu za ogradu)…

 9. Retka Zverka

  Super, baš se radujem što se kuca udomila. 🙂 Mislim da tvoja deca treba da odluče kako će da se zove, a ne mi ovde da palamudimo o tome. 🙂

 10. Pedya

  Kad se pojavio na vratima i rekao "Av!", možda se, kao svako lepo vaspitano kuče – predstavio. Pa onda ne moraš dalje da tražiš ime… 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *