Tom Hopkins u Beogradu…

…možda se eventualno sretnemo na ulici? Stigla mi je danas ljubazna pozivnica: večera sa Tom Hopkins-om, učešće na celodnevnom predavanju sa mestom za sedenje u prvim redovima, knjiga Tom Hopkins-a, sertifikat, radni materijali, ručak i osveženje – i sve to za „samo“  390 €. !!!

Na ovom mestu ću doboko da uzdahnem, i da pomislim: što bi bilo lepo kad bih mogao tako „iz zezanja“ da odvojim 400 evra za (u to sam siguran) vrlo korisno druženje sa legendarnim guruom prodaje, koji je inspirisao (ako ne i stvorio) milione uspešnih prodavaca širom sveta… Mislim da ću ipak uzeti da ponovo prelistam njegovu legendarnu knjigu „Kako unaprediti veštinu prodaje“, i da ću se ovog puta morati time da zadovoljim (eventualno mogu da se SAM potrudim oko osveženja…)

Ko zna? Kad bi znao koliko sam ga „reklamirao“ u proteklih 10-tak godina, možda bi mi Tom poslao ličnu pozivnicu? (bez kotizacije). Ne znam ko će 28.maja  napuniti Sava Centar, ali želim im sve najbolje. Ono što bih najviše voleo je da nekako dodjem do spiska učesnika. Bio bi to pravi „zlatni rudnik“ za dobrog prodavca.

Ali, to će vam Tom bolje da objasni…

https://www.youtube.com/watch?v=vZa29V2L-U4

.


Save

Save

Slični postovi:

13 Responses

 1. Džiadžojka

  Eh čika Miko, i burgija vrti gde para neće. Zato nabavi neku jaku, bušni rupicu na vratima i voajeriši Toma.

  p.s. Kad sam videla sliku mu, isprva sam pomislila da je u pitanju neki pevač davnih vremena, za kog nisam čula – Tom Hopkins u Beogradu… Jeee! A ko je to? :)))

 2. Milja Lukic. Tu i tamo

  Meni baš liči na prodavca: nasmejan (pozitivan stav), uredan (frizura, odelo, kravata, košulja – pod konac), ruka na bradi (malo i razmišlja…), prsten na ruci (oženjen, znači ozbiljan, porodičan čovek), pozadina na fotki tonirana, iz valera kravate, a u ne tako oštrom kontrastu sa odelom (vodi računa o svemu)… u nedogled nabrajanja, sve saqmi plusići.
  Da, i nezaobilazni zubi, izbeljeni, veštački, brat-bratu oko četrdesetak komada (onako baš američki).
  Ništa ne bih kupila od njega, čak ni ono što mi je potrebno, Uplašila bih se da će iz vekne hleba da iskoči neka obaveza prema njemu, firmi, državi…

 3. Retka Zverka

  Što Džidža kaže, malo podseća na opeglanog pevca, mene na Toma Jonesa, hehehe. Je li Miko a što ti ne šibneš mail čika Tomu i objasniš mu kako si ga svetski nareklamirao, pa da ti on da gratis mesto u prvom redu. Možda bi moglo da upali, a šta misliš? Mislim, da ne bi sve bilo kao na mostu uzdisaja za propuštenom prilikom. 🙂

 4. Miodrag Ristic

  @Džiadžojka – sad ću da skinem nešto njegovo sa YuTube-a, i da zakačim za post – tvoja ideja! Šta će nam "rupice" kad imamo YouTube?

  @Milja Lukic – E tu se varaš! Ima jedna epizora opisana u pomenutoj knjizi gde Tom opisuje kako mu je jedan njegov "učenik" prodao neku nekretninu… Dugačko je za prepričavanje, ali poenta priče je da je svakome moguće prodati ako se SVE ČINJENICE uzmu u obzir i dobro odradi "priprema".

  @Retka Zverka – Eee, lukav sam ja! (a već sam primetio da slično razmišljamo) Šta misliš da li će ovaj post da skrene nečiju pažnju? Ako neko ima nameru da proda 4000 kotizacija po prosečnoj ceni od 350 eura (u Srbiji?!) – mislim da mu je svaka pomoć dobrodošla…

 5. Miodrag Ristic

  So, Tom – if you read this now, I prefer Italian cuisine…

 6. Retka Zverka

  Okay, Miodrag, is it "g" or what?! We are delighted we could offer you a piece of fresh baked virtual pizza. It will be served next to your imaginary seat. Anything else?
  P. S. We could provide you with "Peeping Tom" action for just a half of regular price, according to Dziadzojka's proposal. Dude, don't miss your chance for early reservation!!! Only 5 seats left. :-))

  (Retka Zverka on behalf of Tom Hopkins)

 7. Miodrag Ristic

  @Retka Zverka – Šta da ti radim kad nisi pogledala klip… Ne radi se to tako – treba da me SAVETUJEŠ kako da dodjem do onoga što želim, a ne da me nagovaraš da se rastanem od para. Nema veze, ako mi pošalje dve pozivnice – vodim i tebe…

 8. Kajzer Soze

  Eeeee, pa taj prodaje i svoje društvo!
  Je*eš ga, bolje ti je na blogeru!

 9. Miodrag Ristic

  @Kajzer Soze – za neke ona fraza "vreme je novac" – nije samo fraza…

  A što se društva tiče, činjenica je da se najbolji "biseri" mudrosti i znanja pokupe u nekim neformalnim situacijama. Još jedna od Tomovih mudrosti je da se najviše upotrebljivih informacija o klijentu može dobiti kroz sasvim opušten razgovor na neku potpuno neutralnu temu…

 10. Retka Zverka

  Pa, Miko, čika Tom ti je to objasnio u klipu. :-)) Još bolje je ako se zaglaviš sa nekim u liftu (kao slučajno), pa mu spaseš život, onda će sigurno da ti veruje. :-)) Važi, spremiću moje cyber cipelice za ovo putovanje. 🙂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *