Jako

posted in: Fikcija | 2

Gentleman-sclub

Ugledni lekar, primarijus Dr, Mr, Br, gr – JAKO se sablažnjava nad primitivnim i priprostim nivoom svesti nacije, na čijem trulom i zatucanom neznanju bujaju nadrilekari, vračare, i one užasne grupe na fejsbuku „kako pobediti rak pivskim kvascem“… Baš je o tome pričao sa kolegama u kuloarima simponzijuma u Dubaiju (o trošku farmaceutske kompanije – naravno). A ne biste verovali šta je sve čuo danas, od jednog teško bolesnog pacijenta.

Kome je potom,  prepisao neke vitamine, van liste Fonda…

Njegov školski drug, inače fakultetski profesor, JAKO se pridružuje toj kritici. Nepismeni svuda kolo vode! Ali kako im stati na put? Kad se jedni primitivci uporno penju na ramena drugih, i tako, sve do vrha… Baš se dotakao te teme u svom poslednjem naučnom radu (koji je doduše objavljen samo na jednom od onih „sajtova za citiranje“ – i skupljanje bodova) – ali nikoga nije briga! Sistem je truo, i šta mi tu možemo? A pre svega –  kad?

Kad mu ne  ostane ni trunke vremena od raznih mentorstava, i silnih tezgi po bizarnim „fakultetima“ u unutrašnjosti…

Sluša ih treći prijatelj. Mračan lik. Niko ne zna tačno čime se bavi. Ali dobro mu ide. Baš kao i drugoj dvojici.

Njemu lično JAKO puca za nepismenu sirotinju.

Baš kao i drugoj dvojici…

2 Responses

 1. Sinisa

  Da nisu možda deca te „ugledne“ gospode kojim slučajem zaposlena u istoj (javnoj, dabome) kući, pardon, ustanovi u kojoj njihovi očevi prebivaju nekoliko decenija o trošku te iste sirotinje nad kojom se sablažnjavaju?

  • Detozin

   Verovatno nisu. Potomci korumpirane elitne kaste imaju materijalnih mogućnosti da se školuju, leče, žive i rade – na nekom „civilizovanijem“ mestu.

   Ovde su ionako perspektive sve mršavije…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *