Burnout

posted in: Flash-backs | 7

burnout

Burnout je termin skovan da opiše ono što se dešava nesrećnicima koji preteraju u ambiciji.  Radno vreme od bog-te-pita-koliko sati, kupanje u adrenalinu, stres, umor, opšta zbrka, tenzija i haos… I ogromna, neugasiva želja da se učini nešto, ili dosegne neki cilj.

A onda – kao avion koji se upravo probio kroz oblake – izroniš jednom u nekom ogromnom blještavom ništavilu. U trenutku ti se učini kao da stojiš u mestu. Kao da je sve ovo do sada bio samo jedan neprekidni deža-vu. Toliko truda, energije, emocija i odricanja da stigneš do ovog mesta, a i dalje je sunce gore – a zemlja dole. Džaba smo krečili! Ili smo samo (za trenutak) zaboravili zašto smo krečili?

Ali gospodo! Da se ne lažemo – treba stići i na ovo mesto! Kao što je potrebno popeti se na vrh planine, ili sići u najcrnju pećinu. Da vidiš istinu SVOJIM OČIMA. Da posvedočiš da ni ovde ni tamo – nema ničeg.

Osim tebe.

.

Slični postovi:

7 Responses

 1. preslicavanje

  Bolje je kad na to mesto stigneš sam, i onda možeš da se vratiš i ostalima kažeš da ne idu u tom pravcu 😉

  I da citiram Nil Janga – „It’s better to burn out, than to fade away“.

  Srecna ti Nova, ne daj se dušmanima!

 2. Sindža Mrsomud

  Eh da! Nil Jang, Hu, Morison…
  Ti si zaronio u filozofiju „pregorevanja“ sa jednostavnim zaključkom – što on i jeste, ali si ZAISTA u pravu kada kažeš da tamo treba ipak STIĆI da bi znao da li je sr… ili nije.

  A ja sam se nešto „raspilavio“ oko ove Nove godine, iako moram da priznam da pravu draž i čaroliju nisam osetio godinama (ili čak desetinama), pa sam napisao post o jednoj staroj …. mislim 1975.
  Još dok su ovi, gore navedeni „interpretatori“ bili „in“!
  Ta mi je ostala zakačena negde iza potiljka!
  Ko zna zašto?

  Sindža.

  http://sindzinblog.blogspot.com/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *