CO.YU JE MRTAV!

posted in: Flash-backs | 3

(a i mi se baš ne osećamo najbolje…)
.

Pre neki dan „navratim“ ja tako u google-analitics da vidim kako stojimo – i načisto se prestravim! Katastrofa! Broj poseta sajtu (www.deto.rs) se sunovratio otprilike 10 puta! I nije me nimalo utešila činjenica da se manje više isto desilo sa celim YU-internetom (ili bar onim delom koji mene direktno zanima). Y2K je bila smejurija, ali zato „smrt co.yu-a“ je mnogo gora nego što smo se nadali. Google je već nešto obrisao, a nešto je i ostalo… Milioni linkova vode u „sobu 404“, i sve mi se čini da će srpski internet neko vreme biti vrlo frustirajući…

I šta na kraju? CO.YU je (najzad) mrtav…

Valjda ćemo sa „.rs“ da imamo više sreće…
.

3 Responses

 1. Milos

  ipak je internet internacionalna stvar i treba uzimati intrenacionalne domene. ti nastavci ne znače nista nego regionalnu podeljenost. možda sam površno izneo neke misli, ali bitno je sledeće: sve će biti isto kao pre, ako ne i bolje :).

 2. Predrag Supurović

  Eto ga još jedan na spisku sajtova koji trpi ozbiljne posledice zbog gašenja .YU domena.

  Možda bi se stvarno trebalo organizovati i naplatiti štetu od vinovnika, jer brisanje .YU domena nije bila neophodnost već posledica želje malog broja ljudi da na tome zarade.

 3. Miodrag Ristic

  (Milos) verujem da će pre ili kasnije doći sve na svoje, ali se bojim da će šteta biti velika i u velikom neskladu sa eventualnim koristima (?)
  (Predrag) ako neko nekad pokrene takvu tužbu – može da računa na mene! Ispada da su godina uloženog truda u promociju i sl. otišle (bar delimično) u dim… Ne smatram se kompetentnim da procenjujem koristi od prelaska na .rs , ali što se štete tiče – imam prilično dobru pretstavu…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.