Firme koje ne moraju da rade?

posted in: pametovanje, Pings | 18

vlada i firme koje ne moraju da radeDanas smo od naše vlade čuli jednu neverovatnu stvar! U našoj zemlji, i pored najstrašnije ekonomske krize koju svet pamti, i pored nevidjene nezaposlenosti i potpunog privrednog kolapsa – postoje FIRME KOJE NE MORAJU DA RADE!

I ne samo to! Naša vlada im u cilju štednje energenata savetuje da čak ni ne fingiraju da rade to što (ne)rade – već da lepo sede kod kuće. Čista ušteda!

Verovatno bi ta ušteda mogla da bude još veća kada bi te iste firme stavile trajno ključ u bravu,  a (formalno) zaposleni – zauvek ostali u svojim toplim domovima? Ali izgleda da tu već postoji mali problem… Jer sasvim je izvesno da se ne radi o firmama iz tzv „realnog sektora“  pošto takve (mahom privatne) firme takav luksuz ne mogu ni da zamisle. Znači radi se o firmama koje do novca dolaze preko nekakvih monopola. Znate već – neke od onih ustanova koje zapravo samo jedan dan mesečno treba da malo otškrinu šalter da bi napunili fond za plate… Ili im plate padaju sa neba. Budžetskog.

Hm? Pa to su onda one firme koje zapošljavaju partijske kadrove? To znači da tamo ima i naših? Uostalom – Naši, tudji – nije bitno…  Nećemo sad da sitničarimo.

Pa ljudi smo, majku mu ?!

.

Save

18 Responses

  • miodrag ristic

   Mada i ova poslednja (kako smo pokazali najbolje snalaženje u vanrednim okolnostima) je vrlo impresivna. A dok to izgovara, stoji na obali Ibra i gleda neke mučenike koji iz nekog jadnog čamca motikama lome led…

 1. Marjan Paradoksija

  Da, još jedan u nizu bisera naših političara! Jeste, energetska kriza je tu, ali davati takve izjave je krajnje neozbiljno i jednako šarlatanstvu. Ovo zapravo oslikava čitav pristu naših političara i njihovu ozbiljnost!

  Daleko je Evropa!!!

 2. Marjan Paradoksija

  Pobeže mi odgovor…

  Htedoh reći, da oni znaju uopšte kako funkcioniše ekonomija, šta treba raditi sa privredom, sa firmama, investicijama, da se uopšte razmišlja dugoročno… ne bismo mi ni bili tu gde smo sada!!!

  • Miodrag Ristić

   Zavisi šta smatraš pod „dugoročno“? U partijskoj državi ne postoji duži rok od sledećih izbora jer bi takvo planiranje bilo neozbiljno. Što reče jedan (drugi) političar nedavno – mi smo šampioni po donošenju akcionih planova. Kod nas je generalno sve skoro idealno – na papiru!

   Ali kad je PRAVA frka – najbolje je ostati u krevetu i pokriti se preko glave…

   Mogao bih još da elaboriram na ovu temu, ali sad moram da idem da radim. U skladu sa preporukom vlade danas imamo radnu subotu. Mora neko da zaradi plate ovih što će da ostanu kod kuće…

  • novii

   … , da oni znaju uopšte kako funkcioniše ekonomija, ….

   Sa sedam reči pogoditi samu srž problema, bravo.

 3. Sandra

  Ne dolaze do posla one samo preko monopola .

  Neke od njih su samo izgovor za zloupotrebu novca poreskih obveznika i kredita uzetih iz inostranstva.

  • Miodrag Ristić

   Kako – god! Unapred se radujem šta će naši dragi „nezavisni novinari“ da naprave kada se dočepaju spiskova firmi koje „ne moraju da rade“. Pa onda krenu da malo analiziraju proseke njihovih plata, beneficije, kadrovsku strukturu, rukovodeću garnituru, vozni park…

   Ja jedva čekam da vidim te bisere nezavisnog novinarstva. A vi?

 4. Sindža Mrsomud

  Ja se više ničemu unapred ne radujem, pa čak iako znam da će to biti biseri za smejanje.
  Nekada sam se smejao mnogim stvarima, sprdali smo se sa nekim SPS likovima prepričavajući njihove budalaštine više nego sjajne sentence iz Šijanovih, Markovićevih, Paskljevićevih….. filmova. Danas mi viša ništa nije smešno.
  Svi su toliko obezvredili sve, do najmanjih delića naših života, da sam pomišljao i na stvar od koje se unapred gadim – da glasam za Radikale u nadi da će se revanšistički ponašati i držati one iz Maširevićeve „Granice“: „Druže poručniče, šta ćemo sa onim seljacima za onu svinjsku mast“?! Poručnik (Z.Cvijanović) znojav ispod pazuha: „HAPSI“!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *