Šta zna Gedža…

posted in: Flash-backs | 5

Obećao sam sebi nedavno da neću „da se primam“, da ću ubuduće da budem skroz pozitivan i konstruktivan, da gledam svoja posla, i ono od čega se živi… A onda sam morao da registrujem auto.

Sad bih mogao satima da pišem o dva izgubljena dana života, o poniženju, o osionoj nepismenosti… O milionima radnih sati, zajedničkom ugledu, i ogromnom novcu koje straćimo na nečiju gramzivu glupost.

Na kraju sam dobio parče papira (umesto sabraćajne dozvole), i dve evropske tablice koje nijedan evropljanin ne može da pročita  –  sa pogrešnim grbom…

I tada sam shvatio zašto imamo ovakvu (i ovoliku) vlast. Zato što je, svi od reda, svaki dan, već 200 godina psujemo – umesto da je kunemo.

Lebac im se ogadio!

.

Slični postovi:

5 Responses

 1. Milko

  E Miodraže..toliko je teško više pisati o državi i njenim anomalijama da jednostavno nemam volje ništa da komentarišem..ostaje samo nada da će što prije potpuno da se uništi, i da će se sve svesti na tržište i par elementarnih pravila koja će isto uredjivati. A kompjuteri će da prate i kažnjavaju one koji nešto zeznu..

  • Miodrag Ristić

   Puste želje – pusti snovi… Ali da ne bude kako mi samo nešto zakeramo, ajde da vidimo kako bi sve to MOGLO da izgleda:

   Odeš u autorizovan servis na OZBILJAN tehnički pregled, tamo ti NEKO KOMPETENTAN proveri SVE, uključujući i dokumente, i kaže: „Gospodine, moraćete da zamenite saobraćajnu dozvolu, ali ne brinite… Treba samo da uplatite XXX iznos na ovaj račun. Možete i preko mobilnog telefona. Kad Dobijete SMS potvrdu da je uplata izvršena, 48 sati kasnije dokumente će vam dostaviti na kućnu adresu… U prvih 7 dana po registraciji možda će vas (metodom slučajnog uzorka) poslati na dodatni pregled i kontrolu… Zato mi NIŠTA NE SMEMO DA MUVAMO…“

   Kakva bajka, a?

 2. Milko

  Za ove prostore to je još sajensfikšn, ali promjeniće se to..sa nama ili bez nas.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *