Trešnja

posted in: ekologija | 6

Ovu trešnju sam zatekao na placu kada sam počeo da gradim kuću. Već mi je geometar savetovao da je posečem: “Šta će ti? Vidiš da je na polazu, stalno će smetati…” Arhitekta je hteo da ucrta stazu na njenjom mestu. Posle su majstori imali gomilu “argumenata” (gde da izbacujemo zemlju iz temelja, gde da odlažemo materijal, smeta pri prolasku, nemamo gde šljunak…) Iz nekog nejasnog razloga trešnja je smetala svima, i porodici, i prijateljima, i komšijama… Kada se štamparija uselila u prizemlje (10-tak godina kasnije) ipak sam morao malo da joj potkrešem grane, pošto kamion koji dovozi papir nije mogao da pridje ulazu (zato sad izgleda kao da se malo nakrivila).

Ali ostala je da stoji na istom mestu. I svakog aprila ovako mi se zahvaljuje za moju tvrdoglavost. 
Nema na čemu.

.

6 Responses

 1. Milko Grmuša

  Tvrdoglav, pa to ti je 🙂

  Neka trešnje..a svidja mi se i stil kuće, kao da je u Engleskoj negdje.

 2. Cyber Bosanka

  Ja te u potpunosti razumijem. Ima jedno dvoriste u Zenici u ulici kojom cesto prolazim. I tu ima 5 malih divljih tresanja. Vjeruj da ja svake godine sa nestrpljenjem iscekujem da procvjetaju jer je to nesto najljepse sto ima u mom gradu. I dok cvjetaju tu sam redovno, cak i kad ne trebam proci.

  Ne daj ti svoju tresnju!

 3. Miodrag Ristic

  @Milko – kad ja nešto "zadrvim"… A Engleska mi je tinejdžerski san (od kad mi je slučajno dopao šaka "NME" – dnevne rock-novine sa spiskom koncerata za London i okolinu…)
  @greeneye14 – Hvala! Lep nik (šteta što ne vodi nigde…)
  @Cyber Bosanka – koliko se ja sećam Zenice, to zna da bude prilično siv grad (kao i Pančevo)- a u takvom okruženju ovakva lepota je još dragocenija (treba da je vidiš sada posle kiše – kad sam je juče slikao nisu se još otvorili svi cvetovi, a sada izgleda kao veliki bidemajer…)

 4. Anonymous

  kome moze u danasnje vreme u zagadjenom gradu da smeta prelepo drvo pa jos tresnja.Ne daj ga Rile !

 5. Miodrag Ristic

  Ej, rodila ko nikad! Biće jedno dva'es't kila! Ima svi klinci iz ulice da se porazboljevaju… (tako im i treba, uvek mi naprave haos ispod drveta…) Ma, nema veze! Nek se deca vesele…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *