Umetnost dokolice

Miodrag Ristić

M.R.

You may also like...

5 Responses

 1. Retka Zverka kaže:

  Kada sam pročitala tvoj post, počela sam da razmišljam zašto je danas raritet čuti reč dokolica i bar se meni čini, da ona ima pomalo negativan prizvuk, jer kao da se radi o nečemu što je sasvim nekorisno i nesvrsishodno. Malo sam tražila, pa sam pronašla jedan (barem meni) zanimljiv kratak esej na temu Osobnost i dokolica.

 2. Miodrag Ristic kaže:

  @Retka Zverka – kao što vidiš uključio sam i tvoj link na kraj posta. Pročitao sam tekst i završio malo postidjen. "Čovek kao sredstvo umesto čoveka kao cilja" – briljantno!

 3. Milko Grmuša kaže:

  Hese, vrlo dobro. Nije ni čudo da smo se nas dvojica nanjušili 🙂

  Nedajte se zavarati, ja sam profesionalni dokoličar, i mogu vam mirne duše reći da je mudrije i daleko probitačnije biti ping-ponger. Dakle, Hese vam svima podlo podmeće dokolicu, da bi odabrani na miru ganjali reket i plastičnu lopticu 😉

 4. novii kaže:

  On jeste opiso umetnost besposličarenja, ali i sam kaže da je ta knjiga nastala kao rezultat rada, a ne besposličarenja. Naime ja imam knjigu Umetnost besposlice, ali je to ta knjiga ista.
  Malo je konfuzno, ali veoma filozofdki, kada to rad postaje besposlica.

 5. Miodrag Ristic kaže:

  @novii – razlika izmedju dokolice i besposlice je dobro objašnjena u ovom tekstu koji je linkovan na kraju posta. U suštini to je razlika izmedju PRAVE upotrebe – i gubljenja vremena… Preporučujem link.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *