Bananalend

Miodrag Ristić

M.R.

You may also like...

11 Responses

 1. Retka Zverka kaže:

  Bratstvo i jedinstvo, fino, tek što nije 29. novembar. Mada, više je 1. decembar izjebao stvar (not about AIDS). Neprirodno istorijsko sajedinjenje, protivprirodni blud, raspad, idemo dalje. A sad nešto konkre(ve)tno. Dakle, trgovina, razmena čega god, i sve ostalo – može, (h)istorijsko ponavljanje, no way. Ali, demand-ujem reciprocitet, on the first place. A toga baš i nema. Šta ti misliš čika Miko da mi pišemo preCedniku. Je l’ znaš kada je ono onomad obećao da će jednom mesečno neki stanovnik Srbije moći da provede sa njim jedan radni dan. Ja mislim da bih mogla da mu priša’nem koju reč i misao, ako me pre toga ne izbace ovi iz obezbeđenja. Bi li mu ti nešto rekao onako baš? Mada, i rekao si puno toga ovim postom. 🙂

 2. milja lukić kaže:

  Naravno da ćemo kao braća deliti – govno!

 3. Milko kaže:

  „Budimo uvek ljudi“

  Mudrac koji je ovo rekao-sve je rekao. Samo, to nije epohalna rečenica, u smislu kako epohalno shvataju mediji i široke narodne mase. Onako, dosadno je to. „Budimo ljudi, pihh“. Ratni pokliči, pacifistički pokliči, ovi pokliči, oni pokliči-to! Daj brate da drma nešto. Što god.

  Dok se takva percepcija ne promjeni, neće biti bolje. Iako je recept za bolje vrlo jednostavan.

 4. Mahlat kaže:

  I dalje smo glupi.

  A i ja sam za. Uvek bila.

  Kako je sve apsurdno…

  • Ako smo glupi, dobro… Tome nema pomoći, ali ako smo i dalje NAIVNI to je već zabrinjavajuće. I najglupljeg kad izvaraju više puta on se snadje nekako – pravi se da je gluv, prestane da nosi pare sa sobom, da izlazi iz kuće… I najveću budalu nemoguće je varati ovoliko koliko nas majmunišu.

 5. Charolija kaže:

  Zverčice mislim da njemu možemo da kažemo šta god nam padne na pamet, njemu to čak i ne uđe na jedno uvo, a izađe na drugo. On ništa ne čuje, tera po svom i deluje tako evropejski.

  Miodraže da smo NAIVNI naivni smo, koliko god to bilo loše, tako je.

  • Ja mislim da nismo. Ili bar dovoljan broj nije – problem je što je taj sistem tako moćan i sposoban da preko noći pojede, svari, i „propusti“ čak i svoje najvatrenije protivnike. Siguran sam da se to 1000 puta desilo, da se ideje o reformi i novom pravednijem sistemu zaglave u blatu medju-partijskih nagodbi, sitnih lopovskih interesa, male i velike korupcije. Onda se na kraju čovek zapita: „A ko je ovde u stvari naivan?“

 1. 27. novembra 2010.

  RT @detozin: Bananalend http://bit.ly/gY2fGn

 2. 27. novembra 2010.

  RT @detozin Bananalend http://j.mp/dGvwp9 (post – ili: "Kaj smo mi majmuni?")

 3. 27. novembra 2010.

  RT @detozin odličan tekst Bananalend http://j.mp/dGvwp9 (post – ili: "Kaj smo mi majmuni?")

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *