To zna i 86% ptica na grani (spas je na jugu)

Miodrag Ristić

M.R.

You may also like...

9 Responses

 1. Dobra ideja!
  Nisam siguran od čega bih počeo, ali to jesu neiscrpna tržišta za sve…

  • Jedna od pouka one knjige koju sam spomenuo da početku (bar kako sam je ja razumeo) je da čovek u trećem svetu treba da bude vrlo otvorenog duha. U tome vidim našu veliku prednost: mi nismo ni svesni koliko smo utrenirani. Ono čuveno: „uz pomoć štapa i kanapa…“ Ja ću da pokušam da nađem prave ljude, a onda ćemo da RAZGOVARAMO dok se prava ideja ne pojavi.

 2. novii kaže:

  Dok sam sređivao nešto na poljoinfo, snimim čoveka, kao lokacija navedeno Bocvana. Naravno ne budem lenj nego odmah privatna poruka i pitanje “ Pa dobro čoveče šta ti radiš u Bocvani ?“. Odgovor je bio “ Čuvam krave“. Bilo je tu još prepiske, zainteresovalo me je to. I prođe neko vreme vidim da je na Pešteru pokrenuta akcija ko hoće za 50 000 mesečno da bude čoban na visoravni. Trik pitanje je ako daju 50 000 dinara da neko bude čoban na Pešterskoj visoravni, koliko li zarađuje ko ode da bude čoban u Bocvani.
  A onaj u Bocvani je zapravo imao funkciju belca, imao je nekoliko tamošnjih stanovnika koji su radili, a poslodavac neće ni za živu glavu da crnac bude poslovođa. To je uglavnom moje prvo informisanje direktno iz Afrike.

  • Početkom 90-tih sam proveo dve godine u severnoj Africi (Libija) – i prešao put od „uplašenog gastarbajtera“ – do nekog ko se „snalazi“. Pošto sam u suštini bio klinac – i snaženje je bilo na tom nivou. Svi su pokušavali da deo plate koji su dobijali u Libijskim dinarima pretvore u zlato i tako izvuku nešto (cena zlata je svuda ista) . Ja sam slučajno otkrio da u zlatarskim radnjama može da se kupi i srebro (mnogo jeftinije) – ali na džakove! To je nešto vezano za njihove svadbene običaje, ne držite me za reč, ali valjda mladoženja mora da kupi srebra koliko je mlada teška, ili tako nešto… U glavnom radi se o nekom starom i grubom srebrnom nakitu koji vekovima prelazi iz ruke u ruku u tim istim džakovima, i praktično ga uopšte nema u izlozima. Uspeo sam jednog zlatara da nagovorim da mi prodaje „na parče“ – i da mi čak dozvoli da biram. Dobar posao za obojicu. Zapravo – izvrstan!

 1. 7. novembra 2012.

  […] To zna i 86% ptica na grani (spas je na jugu) Napisano: 07.Nov.2012. 000000 11:30:46 na blogu: http://detozin.deto.rs […]

 2. 9. novembra 2012.

  Ptice se sele na jug, zar ne !?!?!? @detozin: To zna i 86% ptica na grani (spas je na jugu) http://t.co/OiMLfaTV

 3. 9. novembra 2012.

  Traže se saputnici za jedan POSLOVNI SAFARI. Ima li zainteresovanih? http://t.co/KI4Auds2

 4. 9. novembra 2012.

  Traže se saputnici za jedan POSLOVNI SAFARI. Ima li zainteresovanih? http://t.co/KI4Auds2

 5. 9. novembra 2012.

  Kuc, kuc? Ko je?; To zna i 86% ptica na grani (spas je na jugu) http://t.co/nMoEG0UX via @detozin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *