Žene

hootersŠta bi Mahlat napisala kad bi imala tu malu „grešku“ (da se kojim slučajem rodila kao muškarac)…  Ne, nemam nameru ni da pokušavam (predajem se u startu) – to je bila samo početna  asocijacija, onaj „klik“ koje me je gurnuo na ovu stranu – i sad mi spasa nema! Pročitao sam zapravo dosta tekstova na muško-žensku temu, ali interesantno da je VEĆINA bila od ženskih autora. Pa zar mi stvarno nemamo adekvatan odgovor?

Ako bi se i našao neki „junoša“ da tu nešto kontrira – ili bi bio iz vatrenog pionirskog podmladka – ili  od one lepo vaspitane džentlmenske sorte, koja jedno priča – a drugo (s malo sreće) radi. I bez obzira da li bi u  igri bili „mladi teoretičari“  ili  „vremešni praktičari“ – uvek sam imao taj neki utisak da smo definitivno izgubili rat (bar ovaj blogersko-medijski).

A one – brate –  znaju šta ‘oće! Nama su uvalile mizoginiju, bon-ton, ravnopravnost polova, neravnoporavnost polova, PMS,  porodiljsko otsustvo za tate,  mobing,  G-spot,  muški šovinizam, ženski šovinizam, rešavanje problema razgovorom, podelu kućnih poslova, feminizam, anti-feminizam… Aman, ako boga znate!

Da citiram nepoznatog narodnog umetnika: „Volelo se dvoje mladih…“ Ili starih – nebitno. A napravili smo od toga Enciklopediju-Britaniku! Nema nam druge – moramo da zbijemo redove. Što reče onaj Toševski – one nas bre sistematski magarče! Sve smo ovo oko nas podigli da bi im bar malo ugodili – a one nama tako…

Ne znam gde sam stao… Zove me žena na ručak.  Ručak se hladi, a pivo se greje…

Greota!

.

Save

13 Responses

 1. ТоМЦаа

  Вруће пиво, ‘ладна супа… 🙂

  Знаш, чика Мико, све си у праву, чак сам се препознао међ „јуношама“ пионирског подмлатка, ал ову Ге-тачку нису нам увалиле жене… Тај Графенберг или како већ био је од наше сорте. Али фора је у томе да је нама лако увалити све што треба и што не треба. Одавно смо постали слабији пол 😀

  Опет сам испао глупљи од спам-робота :'(

  • jungle queen

   Traženje G-tačke ravno je traženju vode u pustinji…Uvek neke fatamorgane, a vode niotkud. Hehehe 🙂 Uopšte se ne bih složila da ste slabiji pol – više onako podjednako sa ženama. A jači ste kad morate da nosite cegere s pijace i gajbe piva, dobri ste za vukljažu nameštaja. 🙂 U ostalim slučajevima, smatram da su žene izdržljivije, što je ok. 🙂 Živeli vi nama :*

 2. Crni

  Tri žene igrale golf jednog lepog nedeljnog prepodneva. Jedna od njih nije bila previše spretna i njena loptica odleti u šumu. Ode da je potraži i umesto loptice pronađe žabu uhvaćenu u zamku.
  • Oslobodi me – reče žaba – i ispuniću ti 3 želje.
  Žena se nije dugo dvoumila. Oslobodi žabu, na šta žaba kaže:
  • Hvala ti, ali zaboravila sam nešto napomenuti. Sve što poželiš, tvoj muž će dobiti 10 puta bolje.
  • Nemam ništa protiv – bila je zadovoljna žena.
  Njena prva želja bila je da postane najlepša žena na svetu.
  • Ali, jesi li ti svesna – upozori je žaba – da će tvoj muž postati naj naj najlepši muškarac na svetu? Pravi Adonis. Sve će ga žene proganjati.
  • Nema problema. Pa ja ću biti najlepša žena na svetu i on će videti samo mene!
  I tako žena postade najlepša na svetu. Posle toga poželi da postane najbogatija.
  • Ali to će od tvog muža učiniti deset puta bogatijim od tebe.
  • To mi uopšte ne smeta, ono što je njegovo je i moje – odgovori žena.
  I tako žena postade najbogatija na svetu.
  • A šta je tvoja zadnja želja? – upita radoznala žaba.
  • Želim dobiti LAGANI srčani udar!

  Pouka pričice je da su žene inteligentne. Nemoj se nikad šaliti sa njima!

  NAPOMENA: Ako si žensko ne čitaj dalje. Za tebe je vic gotov. Stani ovde i osećaj se superiorno!

  Ako si muškarac: Muž je imao deset puta LAKŠI srčani udar!
  Pouka pričice je da žene stvarno misle da su jako nteligentne. Pustimo ih nek tako misle i uživajmo u spektaklu.

  P.S. Ako si žensko i još čitaš, ovo je dokaz da žene NIKAD NE SLUŠAJU!

 3. Retka Zverka

  Danas kopam po podrumu, tražim veliku teglu za gajenje kombuhe, i ka’ će ti moja mila majka: „Eto, vidiš čega sve tu ima (to ni sam bog ne zna), a to je tako, jer ja čitav život radim sve sama.“ Sad ja kao mudro ću da repliciram majci: „Pa, radiš sve sama, jer si tako izabrala, jer tvoja mora da bude alfa i omega. Eno ti ga junak, razvlači telesinu po kući, i?“ :)) Hoću reći, bitno je da je žena sposobna, ali ne mora to uvek da pokaže i da ugrozi mužjački ego.

  P. S. I nemoj sada da kažeš da nemam naklonost i prema muškima. 🙂

  • Miodrag Ristić

   Kaže Toše (naš heroj) „…ne treba muškarac da se bakće sa pelenama, već da vadi dete iz kuće u plamenu…“ Tako nekako. Priznaćeš da lepo zvuči (ako zanemariš ono zgarište)

   • Retka Zverka

    E, ladno sam poskidala neke njegove knjige sa neta i pročitala. Mogu ti reći da ima pravo u nekim delovima, a to i ne mora da nam se sviđa. Mislim na žensku čeljad. 😀

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *